Dagboek van een WebMeneer

30-10-2007 Hoewel ik hier niet trouw alles heb opgeschreven, heb ik ook niet echt stilgezeten ...
Het script voor het gastenboek is helemaal herschreven. Als je een beetje moderne browser hebt en javascript aan hebt staan, krijg je geen "nakijkscherm" meer. Zonder script nog wel.
De reden voor dat tweede scherm is eigenlijk om te voorkomen dat de boel door spambots wordt volgeschreven met allerlei aanbiedingen voor groeibevorderende pillen en poeiers.

Verder zijn er de nodige zaken veranderd in allerlei scripts.
Als je het nog steeds met Internet Explorer 6 doet, raad ik je aan om eindelijk eens een echte browser te gaan gebruiken ... desnoods MSIE 7, hoewel dat eigenlijk ook maar een slap aftreksel is van Firefox of Opera ...
Mocht je niet willen of kunnen veranderen en het menu werkt niet, laat me dan even weten op welke pagina.

3-7-2007 Fuck Damned en Mink Deville, heb ik weer ...
Een half jaar geleden heb ik een nieuwe server in gebruik genomen en de hele santekraam daar naartoe verhuisd. Behalve de pagina om je aan te melden voor de feestmeel.
Paar maanden terug vond ik het tijd om de oude server eens up te graden(?) en om nou een lang en technisch verhaal een beetje kort te houden: hierbij is het script wat de aanvragen moet verwerken uitgeschakeld zonder dat ik dat in de gaten had :-( Pas vandaag gemerkt, met het versturen van de meel over het Poldertreffen.
Enniewee, als je jezelf in de laatste maanden aan of af hebt gemeld dan is dat waarschijnlijk hopeloos fout gelopen. Het kan zijn dat je het nog een keer moet doen, waarvoor sorry.
Het goede nieuws is dat je niks hebt gemist, behalve dus die meel over het treffen maar daar stond ook niks in wat je al niet zelf had kunnen lezen.

18-5-2007 Zoals de aandachtige lezertjes weten, houden wij van feesten ende partijen ...
Dat levert niet alleen het bekende maandagochtendgevoel op, gek genoeg vaak al op zaterdag, maar ook de nodige foto's. Die dan natuurlijk weer op de site moeten. Om het menu een beetje overzichtelijk te houden heb ik een pagina gemaakt waarop ik dan weer links zet naar de fotopagina's van feesten in het afgelopen jaar.

12-5-2007 Bij sommige links zie dit plaatje staan: dit betekent dat het een externe link is ... je gaat dus van deze site af. Externe links worden (meestal) gewoon in hetzelfde venster geopend maar als je dat niet wilt kun je altijd [Shift] ingedrukt houden als je de link volgt (of rechts klikken) ... kan makkelijk zijn als je een hoop links wilt volgen, bijvoorbeeld op de linkpagina.
Als je dit plaatje: ziet heb je de link al een keer gevolgd.

11-5-2007 Hardstikke druk gehad met vanallus en nog wat, maar dat wil niet zeggen dat er niet meer gefeest wordt. ;-)
Zo hebben we 5 mei gevierd door een Duitser op te hangen, ter verhoging van de algemene feestvreugde en omdat we nog steeds die fietsen niet terug hebben gekregen. Hij heeft het overleefd en onze club is alweer een stuk internationaler geworden ...
Brabo's, Limbo's, Ollanders, Aussies, Belgen, en Duitsers ...
U vraagt, wij hebben het. ;-)
Zoals gewoonlijk heb ik nog geen foto's, behalve dan d'n deze die met een mobiel is gemaakt door iemand die last had van de ziekte van Tinus, maar er moeten er nog meer zijn, plus ook nog een filmpje ... u hoort nog van mij.

28-1-2007 Niet echt veel gedaan, behalve dan de agenda plus dat het hele spul onlangs is verhuisd naar een andere server.

5-11-2006 We hebben nu ook een automagische RSS feed van de agenda ...
zoals de oplettende lezertjes weten, zit het hele spul (die agenda dus) in een databeest en als er wat veranderd komen er allerlei scripts in actie, die ervoor zorgen dat jullie niet naar oud nieuws hoeven kijken.
Nou wordt RSS ook steeds meer gebruikt en als 'iedereen' het straks met Exploder 7 doet, wordt dat alleen maar erger. En eigenlijk is het verschil tussen zo'n pagina en een RSS feed nou ook niet zo sensationeel dus heb ik er nog maar een scriptje tegenaan gegooid. Zijn we gelijk weer een beetje bij de tijd.

4-11-2006 Die foto's van de Streetparty doen het ook weer in Exploder 6 ...
Als je het met wat moderners doet kun je kiezen. ;-)

31-8-2006 Vorige week een stel foto's van de Streetparty erop gezet ... dat script is toch wel makkelijk. ;-)
Ook de pagina over de Bitch maar eens aangepast. Paar nieuwe foto's en het verhaal wat uitgebreid.

23-8-2006 Alweer een maand verder, ondertussen de Streetparty gehad - waar ik dus (uiteraard) ook al geen foto's van heb - en afgelopen weekend via Petten naar de Harleydag in Breda geweest. Met een beetje geluk zijn mijn schoenen volgende week weer droog genoeg voor onze clubrit en de SPS Choppershow. ;-)
Enniewee, onze fotogravin heeft het toch overleefd want gisteren kreeg ik nog een zooitje foto's van het Poldertreffen.
Ik heb er ook gelijk maar even een paar scriptjes tegenaan gesmeten om in het vervolg een beetje sneller fotoalbums te kunnen publiceren (als ik foto's heb ;-)

31-7-2006 nog niks gehoord van de fotogravin dus heb ik plan B in werking gesteld ...
Foto's van het Poldertreffen 2006 gemaakt door Henk Around.

26-7-2006 En alweer een Poldertreffen overleefd, ons twaalfeneenhalfde reeds ;-)
Zoals jullie van mij gewend zijn staan de foto's er nog niet op, geen idee waar de fotogravin uithangt maar waar of bij wie het ook is, er is daar schijnbaar geen iemeeuw.
Maakt niet uit ... als ze er van de winter maar opstaan zodat we lekker knus bij de cv gekropen met een mok hete chocolademelk alvast stoere verhalen kunnen verzinnen om later onze kleinkinderen mee lastig te vallen ... uhh, herinneringen op kunnen halen. ;-)
Het is nu zomer dus op naar het volgende feest ... denk in alle drukte ook even aan de onovertroffen HDCA STREETPARTY bij onze clubkroeg in NIEUWENDIJK.

11-7-2006 I've got a bike. You can ride it if you like.
It's got a basket, a bell that rings and
Things to make it look good.
I'd give it to you if I could, but I borrowed it.
Roger Keith 'Syd' Barret 6/1/1946 - 7/7/2006 ... "Careful with that Axe Eugene"

26-6-2006 Ook van ons zijn er nog een paar naar de Superrally in Noorwegen geweest.

23-5-2006 Moderne tijden ...
D'r lopen steeds meer mensen rond met zo'n telefoon waarmee je kunt Internetten en dat kan wel eens handig zijn als je iets snel wilt opzoeken. Er is wel een beetje een probleem met de grootte van het scherm van die dingen. Voor de agenda moet je bijvoorbeeld nogal links/rechts scrollen en da's niet echt handig.
Vandaar dat ik een mobiele uitvoering ben begonnen: http://www.hdca.nl/mobiel geeft dezelfde informatie als de grote agenda, maar alleen voor de volgende 3 weken en de lay-out is aangepast aan zo'n klein schermpje.

1-5-2006 Zoals jullie hier kunnen lezen hebben we ook dit jaar weer ons Poldertreffen ...
Het heeft flink gerommeld en we hebben alles uit de kast moeten trekken om een terrein én vergunning te krijgen Het is weer gelukt, maar het wordt er niet leuker op in de polder.
Kleine tip: mensen die de drukte in de stad ontvluchten, op het "platteland" een oude boerderij kopen, en daarna gaan klagen omdat bij de buren - 500 meter verderop - een haan kraait.
Owja, en klagen doe je natuurlijk niet bij die buurman zelf ... waar hebben we tenslotte anders rechters voor in dit land?

7-4-2006 Wát was nou ook alweer een gastenboek en waarom heet een agenda in de Usteeted Nights ook wel een Calender? En hoe zat dat nou met die meterkast?

De korte uitleg:
De muren van onze kroeg hangen vol foto's en aandenkens van vroegere feesten.
Voor vliegers van toekomstige feestjes hebben we een vaste plek ... de meterkast!
Als iemand ons vraagt of ze een poster van hun feest op mogen hangen, doen we daar niet moeilijk over ... plak maar op de kast, hij valt er vanzelf af als het feest voorbij is. Een folder die op de muur wordt gehangen trekken we er af. Vaak al voor de plakker weer buiten staat en als hij hem over onze foto's plakt al voor hij de dijk raakt!
Gewoon, omdat die muur is om onze foto's en een enkele brommer aan te hangen.
En omdat het wel makkelijk is om te weten waar je moet kijken voor de feesten.

De lange uitleg:
Zoals de regelmatige lezertjes weten, hebben wij al enige tijd een gastenboek en een agenda op onze site.
Onderaan die pagina (de agenda dus) staat dat, als je er iets op geplaatst wilt hebben (óp de agenda dus), je contact kunt opnemen met de webmeneer met een link naar een pagina met zo'n formuliertje waar je dan de boel in kunt vullen of het e-mail adres over kunt nemen als je niet zo van formuliertjes invullen houdt.
Mooi geregeld zou je denken.
Zeker als je weet dat ik de boel er meestal nog dezelfde dag opzet. (op ... juist)

Sja ... helaas blijkt dus elke keer weer dat mensen het verschil tussen een agenda en een gastenboek niet kennen.
Ze hebben iets georganiseerd en willen zo snel mogelijk 'iedereen' daarvan op de hoogte stellen, wat ik best snap want dat willen wij ook als we iets georganiseerd hebben.
Waar ik wel wat moeite mee heb is de manier waarop ze dan vaak aan de gang gaan!
Ook vreemd dat die lui dus wél kunnen (laten?) schrijven, maar schijnbaar verrekt veel moeite hebben met lezen!

Een voorbeeld:
Hij komt vanaf een andere brommersait, op de voorpagina binnen en gaat linea recta naar het gastenboek. Zo snel dat hij/zij helaas de link aan de linkerkant - AGENDA - mist ... In het gastenboek wordt gelijk op de link "tekenen" geklikt en het berichtje invullen gaat haast nog sneller.
Een klus waar geconcentreerd aan wordt gewerkt want de waarschuwing dat de webmeneer niet zo gecharmeerd is van reclame wordt compleet over het hoofd gezien ... (Misschien moet ik een wat groter lettertype gebruiken? Of een opvallende kleur? ;-)

Totale tijd vanaf binnenkomst op de site: 31 seconden - dat verrekte tweede knoppie om de boel te controleren hield de boel nogal op!
En snel verder, want er zijn nog meer gastenboeken te vullen vandaag.

Het resultaat?
Eerlijk is braaf, het hééft er een paar minuten opgestaan ...
En ik heb hem/haar nog(!) niet eens in de block-list gedonderd ...
Aan de andere kant is de kans dat ik zijn/haar/het evenement nog op onze agenda zet wel een 'stukje' kleiner geworden. Een webmeneer pissed maken is misschien niet altijd verstandig }-(

Jongens, meisjes ook ... let op, want hier komt de uitleg!
In het gastenboek staan monumenteel een kleine 300 entrees, ofwel zo'n 20 pagina's. De bedoeling is dat dit er steeds meer worden ... de bedoeling is ook dat het over een tijdje nog steeds een beetje interessant is om te lezen.
Nou valt er over te twisten of dat geouwe^W^W de spannende avonturen van Pipo en zijn holmaten veel toevoegt maar de verhalen van hoe gezellig het op allerlei Feesten ende Partijen was, zijn over een jaar stukken interessanter dan de aankondiging ervan.

Dat gastenboek is onze muur en in plaats van een meterkast hebben we een agenda. Waar de volgende feesten bovenaan staan en ze vanzelf verdwijnen als het niemand meer interesseert omdat het toch al te laat is om er nog naartoe te gaan.
Op een vaste plek, omdat waarschijnlijk niemand al die gastenboeken door gaat spitten om te kijken wat er volgend weekend te doen is!
Sommige mensen schrijven daarom zulke dingen op een kalender, wat reuze handig is want dat ding hangt altijd voor je neus bij het poepen, dus je weet waar je moet kijken en met de vorige week kun je dan mooi je reet afvegen als ze vergeten zijn je brievenbus vol reclamefolders te stoppen.

28-1-2006 En nog al een nieuwe brommer.

31-12-2005 Zjit, was ik haast vergeten te vertellen ...
Er staat weer een nieuwe brommer op! Werd ook nodig want door wat ver(lk)oop in de club waren er een paar afgevallen.

29-12-2005 Omdat het gastenboek nogal traag werd met laden, heb ik me daar maar eens mee bezig gehouden en een ander gemaakt ...
Er zitten gelijk wat meer mogelijkheden ingebouwd, zo kun je er bijvoorbeeld links in (laten) maken door gewoon de url in te kloppen en die te laten beginnen met http://
Bij de weg, het ding controleert ook nog of - de host van - die link bestaat ... wwww.hdca.nl accepteert 'ie niet. Lijkt me makkelijk voor als jullie een tiepvaut maken.
Zitten nog wat dingetjes in maar die zijn eigenlijk meer makkelijk voor mij. ;-)
Owja, alles wat jullie in het oude gastenboek hebben geschreven staat er natuurlijk ook nog gewoon in!

23-12-2005 Deze maand bestaat onze club elf jaar en elf maanden en dat wilde ik toch niet zomaar voorbij laten gaan.
Nou had ik gewoon een vlaggetje op de site kunnen zetten maar dat heeft, buiten dat het wel vrolijk staat, ook weinig nut ... Daarbij komt dat het dus ook nog eens bijna Kerstmis is en daarom dacht ik dat ik mezelf maar eens van mijn goede kant moest laten zien en iets moest maken waarmee ook de toekomst van 's Neerlandsch Bikerswereld in het algemeen gediend is.
Ik merk namelijk dat sommige mensen een beetje moeite hebben om zichzelf in te leven en ik, als "oude" rot (qua ervaring dus), kan hier misschien van nut zijn. Tenslotte, als niemand die gasten een beetje op weg helpt zijn we straks een uitstervend ras!

Voor je op zo'n dikke brommer gaat rondrijden, moet je eigenlijk eerst een rijbewijs hebben en sinds ik mijn rijbewijs heb gehaald - door een rondje over de markt te rijden zonder de auto van de burgemeester te raken - is er schijnbaar toch nog wat meer veranderd dan alleen de prijs van dat vod.
Onze Huib heeft me uitgelegd hoe ze tegenwoordig rij-examens afnemen.
Eerst theorie, heel modern per computer, wat me op zich best handig lijkt want dan weet je al een beetje van computers en dat komt met die moderne brommers altijd van pas, al is het maar om bijvoorbeeld het alarm uit te kunnen zetten voor je gaat rijden.
Daarna moet je van alles en nog wat proeven op hellingen en in de achtbaan en als dat allemaal is gelukt moet je radiografisch bestuurd een stuk over een echte weg rondrijden om te bewijzen dat je dat ook kunt.
Het lijkt er dus op dat het er allemaal niet makkelijker op wordt en vooral die theorie schijnt pittig te zijn.
Jullie weten dat ik altijd bereid ben mensen een beetje op weg te helpen en soms zelfs op de goede ... vandaar een gloednieuwe afdeling. CBR? theorie examen nieuwe stijl.

20-12-2005 Op de voor- en de feestpagina wordt nu de HDCA agenda getoond ... als het goed is want de gebruikte techniek is nogal experimenteel en wordt niet door alle browsers ondersteund.
Nou kom ik in de logs af en toe een paar rare zaken tegen waar ik geen uitleg voor heb. Een redelijk technisch verhaal, waar ik jullie niet mee lastig zal vallen, komt er op neer dat er teveel data wordt verstuurd en ik kan er niet achter komen wat er nou eigenlijk gebeurd omdat ik het niet kan reproduceren.
Daarom heb ik jullie hulp nodig en vraag dan ook om mij even een mailtje te sturen als je het idee hebt dat er dus iets mis is met dat stukkie tekst.
Bij MSIE komt 'ie langsgerold, de andere brouwsels laten het als een blok tekst zien en als het goed is zie je alleen een paar datums met festiviteiten van de HDCA.
Zie je een berg meer, dan had ik het graag geweten.

15-9-2005 Vandaag heb ik er (een heleboel :) foto's van de streetparty opgezet.
Trouwens, er staan ook alweer een tijdje foto's van het treffen op.

10-4-2005 Als ik het hier niet zou vertellen zou je het waarschijnlijk niet eens merken, dus vertel ik het maar ... de hele site is weer eens op de schop geweest.
Het is namelijk zo dat ze ongeveer overal standaarden voor hebben uitgevonden, en dan bedoel ik niet zo'n ding waar je je fiets op zet. Ook voor zo'n pagina als waar je nu naar kijkt hebben ze volop regels verzonnen, en hoewel de meeste mensen die mij kennen weten dat ik me in het algemeen niet veel van regels aantrek, begon ik hier toch onderhand wel het nut van in te zien.
Met moderne browsers kun je namelijk een hoop leuke dingen doen, maar dan moet je je wel aan de W3C normen houden en aangezien die lui bij W3C zo ongeveer het Internet hebben uitgevonden lijkt het me dat ze daar wel zouden moeten weten hoe het moet.
Enniewee ... in Bill's Exploder is het verschil niet schokkend maar ja, versie 6 is dan ook onderhand antiek te noemen en hoewel ik er nog best de fun van inzie om me op een antieke brommer voort te planten, vind ik een modern brouwsel toch ook wel zo z'n charmes hebben. Ik heb al in geen maanden meer een pop-up gezien. ;-)
Mochten jullie ook weer eens het gevoel willen hebben zelf baas over je computer te zijn: Firefox, Opera, of Netscape ... niet noodzakelijk alledrie en/of in die volgorde. Owja, daarna nog eens komen kijken. :)

28-2-2005 Zjit, dam net, and Mink Deville. Die foto's waar ik het hieronder over had stonden er dus wel op maar kon je dus door een vautje niet zien.

28-10-2004 Als ik wil kan ik best snel werken dus vandaag even de foto's van het treffen erop gemikt ... :)
Owja, een stukkie hieronder heb ik het erover dat het misschien eens tijd wordt voor een cursus biker. Op de linkpagina heb ik in ieder geval een link gezet naar een site: HD voor beginners.

25-10-2004 Nou, als je dit leest is de "operatie facelift" gelukt. Ik werd onderhand moe van dat navigatie gebeuren. Vanaf nu is - bijna - elke pagina vanaf elke pagina te bereiken via het menu hierboven. Mocht trouwens de menubalk bij jou beneden staan dan wordt het toch onderhand eens tijd voor een andere brouwsel ... eh browser die wél CSS verstaat.
Als ik dan toch bezig ben, kan ik Firefox aanbevelen. Misschien sowieso een idee om Exploder eruit te trappen en eens een échte browser te proberen. Netscape of Opera zijn ook prima te doen en alledrie gratis, maar goed, ik drijf weer eens af.

13-9-2004 Ondertussen de Harley-Dag in Breda gehad, steeds drukker en steeds meer yuppen maar na de traditionele regenbui is het altijd weer wel te doen :)
Ook onze eigen Streetparty was geslaagd te noemen, ik heb er zelfs al wat foto's van!

21-7-2004 Poe poe, d'r komt weer leven in ... treffen, kermis, 't val allemaal niet mee.
Enniewee, misschien wordt het eens tijd voor een cursus biker. Wat is het verschil tussen een treffen en een streetparty en zo. Niet te filmen hoeveel van die bakken omgedraaid zijn toen ze erachter kwamen dat ze niet voor niks het terrein op mochten. Zelfs niet even om wat rond te kijken. Voor een kapitaal aan chroom en geen plek voor een slaapzak, die gasten.
Welnu mijne dame en heren, op een treffen kom je niet om te kijken maar om te feesten. De meeste mensen krijgen door al dat feesten last van vallende ziekte en daarom sleep je een tent en slaapzak mee. Luchtbedden of van die rolmatrassen zijn al bijna luxe, maar worden nog wel getolereerd. Ik denk dat we volgend jaar wel dikke dames met donzen dekbedden, matrassen, koelboksen, korte broek, en weekendtassen gaan verbieden maar ik drijf af ... In ieder geval kom je dus niet op een treffen om te kijken of bekeken te worden! Door al die klaai zie je er sowieso niet uit.
Dan zijn er nog Streetparties, Harleydagen enzovoort; Ja mevrouw, een soort braderie voor motorrijders :) En daar vinden we het niet erg om bekeken te worden.

13-7-2004 Als het goed is hebben jullie er niks van gemerkt, maar heel de site is verhuisd naar een andere server (da's de keputter waar 't spul op draait :)
Weinig tijd ... zaterdag hebben we alweer het 10e Poldertreffen, dus.

20-1-2004 De agenda is weer eens bijgewerkt.

5-10-2003 We hebben ondertussen alweer een Streetparty achter de rug, was de eerste keer en zeker voor herhaling vatbaar, en ook is de herfst uitgebroken ... zjit!
Ik heb al een paar foto's van die Streetparty en er zijn er mij nog meer beloofd, maar ik heb het ook hardstikke druk dus zul je wat gedult moeten oefenen.
Enniewee, zodat jullie niet denken dat ik stil zit: ik heb wat zitten knutselen aan die pagina's waarop je je kunt inschrijven voor de "updeetlijst", zodat het er wat meer uitziet als een deel van de site. Beetje technisch verhaal, maar dat spul wordt geregeld door een script, je kunt wél jezelf in- en uitschrijven maar niet je buurman (sorry, ik baal zelf nogal van spam, vandaar :) en aangezien dat script in het Engels is/was, is het een aardige mengeling van die twee talen geworden.
Ik neem aan dat de meeste Harley-Trapson rijders daar geen problemen mee hebben, we weten tenslotte allemaal wat Fuck-it betekend nietwaar?

5-8-2003 Poeh poeh, we hebben foto's van het treffen.

23-7-2003 Het Poldertreffen net achter de rug, traditioneel gaan we dan nog "even" naar de kermis in Geertruidenberg, dus ik typ nog niet zo lekker, maar ja, onze Streetparty in Nieuwendijk moest er hoognodig op, dus vandaar.
Enniewee, het Poldertreffen was alweer drukker dan voorgaande jaren, tropische temperaturen - we hadden het waarschijnljk onderhand "verdient" - de bands speelden of hun leven ervan afhing, en het bier was en bleef koud!
Ik maak er later nog wel een verslag van.

11-2-2003 Tja, alweer een maand voorbij ... er zijn wat feesten ende partijen bijgekomen op de agenda en wat links op de rechterpagina maar voor de rest heb ik het nogal druk gehad. (Het nieuwe jaar, de club bestaat 10, ik 50, en Harley 100 jaar, en dat moest allemaal gevierd worden %-)
Wel ff iets om rekening mee te houden(?) ... sinds 1 februari ben je ook op je motor (van na 1977!) verplicht om zo'n achtelijke gele plaat achterop te binden. Dat is om fraude tegen te gaan, dus als je zo'n plaat hebt kunnen ze je brommer niet meer stelen ... of ging het toch alleen maar om de poen? Kijk op de site van de RWD en trek zelf je plan.

9-1-2003 FF snel ... We hebben dus een nieuwe datum voor het 10e Poldertreffen ... 19 juli!

1-1-2003 Alweer een jaar verder ... allemaal heppie niewjeer enzo, veel mooi weer, kilometers, koud bier, enzovoorts.
De laatste maand wel veel aan de site gewerkt maar achter de schermen, dus daar merken jullie niet al te veel van. Behalve dan misschien dat de datum op het gastenboek vanaf nu in GMT tijd is ... als je de tijd bij mijn gebabbel op 29-12-2002 ziet snap je waarom. Om dat goed te krijgen moet ik rekening gaan houden met maanden van 28 tot 31 dagen, zomer/winter tijden, en verschrikkelijke jaren en daar had ik nog ff geen zin in :)
Wordt tijd dat ik weer voor wat nieuwe dingen ga zorgen voor de trouwe lezertjes, en de agenda weer eens ga bijwerken. Geef dus allemaal massaal jullie feesten ende partijen op via de contactpunten pagina.
Wat me eraan herinnerd dat ons eigen Poldertreffen waarschijnlijk toch op de 3e zaterdag van juli is i.p.v. het 4e ... de 19e dus. Later meer.

26-11-2002 Nou nou, het was me het maandje wel ... Geen zin om het allemaal te vertellen, maar tussen de bedrijven door hebben we een datum voor ons Poldertreffen geprikt: 26 juli. (9-1-2003 Let op: veranderd naar 19 juli, zie hierboven!)
Verder flink gerommeld met de site, hoewel je daar als het goed is :) niet teveel van zult merken. Nieuw: is het gastenboek, heeft me weer zat werk gekost en is nog niet helemaal naar mijn zin, maar voorlopig kan het er wel mee door.

27-10-2002 Niet te filmen ... we hebben nieuwe foto's van ons laatste treffen in juli :)
Onze eigen fotograaf is nog steeds niet terug van zijn trektocht door de Biesbosch, maar gelukkig heb ik van een bezoeker een paar foto's gekregen die best te doen zijn.

5-9-2002: Tja, die fotograaf is echt niet te vinden, dus heb ik nog steeds geen foto's van ons treffen ... zjit heppuns. Om het een beetje goed te maken heb ik er maar weer een paar foto's van brommers van onze leden opgekwakt, een mens moet tenslotte wat. Een electra-glide in blue (die er eigenlijk al ff opstond, maar dat was nogal zoeken ;) en de brommer van Riche, die vroeger nogal groen was maar daar helemaal geen last meer van heeft ... Riche heeft hem zogezeed opgelapt.

20-8-2002: Alweer een tijdje geleden dat ik weer wat aan de site gedaan heb ... het is dan ook volop zomer en het bier is koud enzo. Die foto's van ons treffen willen ook maar niet loskomen, waarschijnlijk is onze fotograaf verdwaalt in de Biesbosch.

25-7-2002: Omdat we ná het opruimen van de rommel van ons Poldertreffen op de Bergse kermis zijn uitgekomen en ik drie dagen dronken ben geworden heb ik nog niet eerder wat op de site gezet over hoe het was ... In ieder geval alweer groter en drukker dan vorige jaren en volgens ons had iedereen het naar zijn zin.
Ik ben nog steeds niet helemaal in vorm door dus die Bergse kermis en had dan ook niet zo'n inspiratie voor het stuk en foto's heb ik ook (nog) niet, maar jullie zullen het ermee moeten doen ;-) Jammer van dat ene "buitje" maar verder een geslaagd feestje.

20-6-2002: Terwijl ik op zoek was naar een foto van een vroegere vriendin, kwam ik er ineens een tegen van een clublid van het eerste uur die, helaas, in januari 1996 is overleden ... Frans Beekers.

6-6-2002: Ja hallo, hartstikke druk met de voorbereidingen van ons treffen, vergaderen, affiche's maken, enz. Daarom verder niet al teveel veranderd.

1-6-2002: Schijnt van het weekend goed weer te worden ... werd tijd ook want ik krijg onderhand vierkante ogen %-) Goed, ik werd dus al helemaal ziek van de spam, ofwel reclamemail, en nou beginnen die k*virussen ook al pagina's te scannen voor email adressen. Reden genoeg om dus eindelijk eens dat script te schrijven om dat op te lossen. Mijn emailadres staat nu op een plaatje: emailadres en zolang die robots en virussen niet kunnen OCR'en zit ik goed. Als je te lui bent om het adres over te typen kun je mail versturen vanaf dit formulier!

28-5-2002: Ons eigen treffen zit er alweer aan te komen, dus het werd tijd dat ik daar eens iets over schreef. Is overigens alweer ons 9e Poldertreffen.
O ja, we hebben tegenwoordig een nieuw systeem van doorlinken naar andere sites, zou makkelijker te onderhouden moeten zijn, in ieder geval kan ik wel controleren of er aan de andere kat van de link een site hangt, dat gaat namelijk volautomagisch. Wat wél kan is dat er aan de andere kant een pagina hangt die niks met motors te maken heeft, of dat je gewoon de verkeerde pagina krijgt. Als je op zo'n pagina uitkomt laat het mij dan even weten!

24-5-2002: Vorig weekend was de Superrally, dit jaar in Belgie dus bijna een thuiswedstrijd. Zelf mijn fototoestel vergeten (en mijn zaklamp, plus ook nog na afloop mijn tent, maar dat is een ander verhaal), maar toch nog wat foto's via H-DC Breda gekregen ... kijk hier. Ook is de agenda weer bijgewerkt.
Verder zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor ons eigen treffen, dit jaar op 20 juli!

2-4-2002: Dit weekend is onze Viking bij een Tattoo beurs wezen kijken en daar kocht hij, voor 1 €uro, een Franse Freeway. Toen we dat ding wat door zaten te bladeren zagen we een artikel over ratten met de brommer van ons Tinus in de hoofdrol.
Tja, en dan kan ik het dus niet laten om dat er even op te gooien ;-)

26-3-2002: Er zijn weer een paar links bijgekomen, en ze zijn allemaal gecontroleerd of ze nog werken. Mochten ze trouwens niet uitkomen op een site die je zou verwachten, laat het dan even weten aan onze webmeneer, dat controleren gaat namelijk automagisch.
Verder ben ik aan het werken aan een gastboek, stikeigenwijs wil ik het dus wél in eigen beheer doen, dus kan nog effe duren.

Tatoetjes

14-3-2002: Eerst even dit!
Ik heb nogal wat onderhuidse veranderingen in de site aangebracht ... hierdoor kan het zijn dat je nu geen plaatjes ziet als je hier regelmatig komt. Zit hem in de cache van je browser, een keer (tegelijkertijd) op Ctrl en F5 duwen bij dat MicroShit gedoe, of op Shift en Refresh(knop) bij de andere browsers zou een hoop moeten schelen.
Verder zo links en rechts wat nieuwe plaatjes toegevoegd en de agenda bijgewerkt.

6-3-2002: Weer een paar nieuwe spreuken.
Zoals de trouwe lezertjes misschien hebben opgemerkt, is de sait tegenwoordig opgeleukt met reclame. Tja, de meningen zijn erover verdeeld, maar ze betalen wel het hosten van het spul dus klik er af en toe eens op want we hebben echt geen zin om de contributie te verhogen om dat spul hier te betalen.
Ik ben niet erg tevreden over de indeling van de site ... te rommelig. Misschien moet ik de boel wel in frames gaan zetten zodat de navigatie wat makkelijker wordt.

1-2-2002: Band afgelopen zaterdag was prima ... ben zowaar nog een beetje dronken geworden. Volgens mij was ik niet de enige, zondag was het nogal rustig in de tent ;-)
Enniewee, volop aan de sait gewerkt al merk je daar niet veel van. Zo werd ik onderhand deadsick van al die figuren die vinden dat ze best onze plaatjes mogen gebruiken op hun site of, erger, op een forum. Noemen ze hotlinken of zo en komt erop neer dat wij de bandbreedte mogen betalen (kost namelijk geld, zo'n site). Draconische maatregelen heb ik moeten treffen. Na tientallen e-mails naar verschillende webmasters met het verzoek onze foto's van hun site te halen heb ik het mezelf makkelijk gemaakt en ervoor gezorgd dat heetlinken niet meer gaat. Fuck it, als iemand een plaatje wil gebruiken ken hij dat ook effe vragen ja }-)

21-1-2002: Beetje kort dag maar we hebben a.s. zaterdag een band in ons clubhuis ...
Iedereen welkom, gratis entree, maar vol = vol!

12-1-2002: Niét de eerste, wél de beste wensen voor 2002 ;-)
Vandaag alleen een paar nieuwe evenementen op de agenda.

27-12-2001: Ben bezig met een inhaalrace ;-) Het bouwproject van enkele van onze leden is uitgelopen op een 2e prijs in de afdeling choppers op de Motorsale.
Kon ik het natuurlijk niet nalaten om hier even een pagina voor te maken met wat plaatjes en een uitgebreide beschrijving.

27-12-2001: Ken nog net, dit jaar ... Als je van de voorpagina afkomt heb je waarschijnlijk al gezien dat we een kerstkindje in de club hebben, Wimke en Margreet gefeliciteerd van de hele club!
Die foto van dat vuurwerk staat er trouwens niet voor niks bij, die is ook om jullie te helpen herinneren aan ons Oud & Nieuw Feest dat we dit jaar in de nacht van 31 december op 1 januari vieren in ons clubhuis "de Mop".
Weinig tijd ... ik moet nog oliebollen bakken.

Annie de Wit
1 augustus 1995 - 24 oktober 2001
Annie de Wit
Ze is gestorven zoals ze heeft geleeft,
snel.
Annie, bedankt dat ik je "baas" mocht zijn ...
B

11-12-2001: Tja, mocht je jezelf hebben afgevraagt waarom er de laatste tijd zo weinig gebeurde op de site, dan staat hiernaast het antwoord. Ben ik dus ff goed ziek van geweest, ben er trouwens nog niet aan uit. Maar goed, life goes on en zulk soort onzin, dus vanaf nu kun je weer (on)regelmatig een update verwachten.
Het begin van de agenda 2002 is er en er zijn weer wat nieuwe spreuken. Heb je hier iets aan toe te voegen stuur dan even een mailtje naar onze webmeneer

1-9-2001: Druk, druk, druk (Klijkwellunyup ;-). Maar goed, na enige stilstand - het was tenslotte zomer - gaan we er weer tegenaan. Ondertussen een paar treffens afgelopen, er zelf een georganiseerd, en wat zinloos door de zon gereden.

29-5-2001: Modern times kun je wel zeggen ... zondag is er een fikse delegatie van ons kluppie richting Griekenland vertrokken. Je kent dat wel: afzien, regen, kapotte motors, onvriendelijke plaatselijke bevolking en wetsdienaren, en nooit geen plek op die (lege) camping. Ja ja, life is a bitch en zo.
Of het nu door het Internet komt, of dat de wereld echt beter wordt, ik weet het niet maar gister kreeg ik mobiel telefoon uit Duitsland (of all places). Stukken? Moet Noodplan A worden uitgevoerd? Nee, of ik effe op het Internet een camping op kon zoeken in de buurt van de Oostenrijkse grens bij Garmisch-Partenkirchen. Een paar uur later twee adressen doorgegeven en 's-avonds kreeg ik bericht dat alles goed was gegaan. Zo te horen hadden ze op die camping ook een bar want de stemming zat er al goed in.
Ik kan nu al haast niet wachten op de verhalen hoe ze hebben moeten afzien en hoeveel moeite het kostte om een slaapplek te vinden Eén gebroken gaskabel, iemand die 100 meter voor de pomp geen benzine meer had, en de hele dag zon ... afzien dus ;-)

19-5-2001: Vandaag weer een zootje foto's eropgezet, ik kom maar niet aan teksten schrijven toe ... Enniewee, ik wil er zelf nog wat meer gedetaileerde foto's van maken, maar hier vast wat ik heb van de knucklehead van onze Viking! Verder nog een hele stapel kleine foto's van het bouwproject waar hij en Sjaak mee bezig zijn.

13-4-2001: Brrr. Wel wat gedaan van de week, maar niet veel ... moest ook nog werken en de hond uitlaten.

8-4-2001: Is nog niet erg druk, maar we zijn ook nog niet echt bij de zoekmachine's aangemeld, plus er is ook nog niet zoveel content.
Enniewee, vandaag een nieuwe afdeling toegevoegd ... vannallus = een verzamelbak voor van alles waar ik nog niet direct van weet waar ik het ga laten.
Updaten van de site gaat tegenwoordig ook een stuk gemakkelijker sinds ik een paar scripts heb gemaakt die dat helemaal zelfstandig doen. Ik denk dat het zonder scripts nu al bijna niet meer te doen zou zijn, de boel zit nogal ingewikkeld in elkaar en omdat ik nogal wat foto's recycle heb ik ook niet altijd wat aan de datum.

1-4-2001: Na wat aanloopproblemen is de site dus vanaf vandaag in zijn nieuwe gedaante in de lucht.
De problemen zaten voor een klein gedeelte in het verhuizen zélf, maar het grootste probleem was dat we het spul niet zonder meer van de ene naar de andere server konden gooien. Daar konden mijn scripts niet tegen en omdat de boel toch een keer op de schop moest hebben we dat dus maar gelijk gedaan.
Niet alleen een nieuw jasje ... óók de manier waarop het spul op Internet staat is veranderd. We hadden al de domeinnaam www.hdca.nl, maar dat was een forwardingservice. In praktijk stond alles verspreid over een paar (al dan niet gratis) providers en werdt het door een frame bij elkaar gehouden. Nu hebben we ook www.hdca.nl en is de zaak ook écht gehost zoals dat heet. Kost een paar centen, maar heeft ook allerlei voordelen. (Vooral voor mij, logfiles enzo ;-) Voorlopig een test van een of twee jaar, daarna moet ik weer in de strijd met het bestuur of het voor onze club wel de moeite loont om een site bij te houden.
Tegen die tijd hoop ik met indrukwekkende statistieken te kunnen komen om te bewijzen dat jullie echt niet meer buiten deze pagina's kunnen.
Grote Grutten,

bOnK

© 2001-2020 Was getekend
Op- of aanmerkingen? Suggesties? Ligt er iets zwaar op je lever, of moet je gewoon je ei kwijt?
Meel dan onze Webmeneer
Start: www.hdca.nl

(C)

privacy