Laatste updeet: 28-10-2004 (extra fotopagina)

10e POLDERTREFFEN (17 JULI 2004)

Poster treffen 2004

Ook dit jaar hield de HDCA weer zijn befaamde Poldertreffen.
Het tiende (alweer :-) ...

Ik ben nog niet helemaal levend en moet nog naar de kermis (Geertruidenberg!), maar een paar zinnen kunnen er nog wel af :)
Iedereen hardstikke bedankt voor alles ... de bands, de leden en vrijwilligers, de mensen die hebben geholpen de boel overeind te houden toen het even "een beetje" ging waaien. Maar vooral jullie, onze gasten, voor de sfeer die weer voortreffelijk was.

Ik maak het mezelf ff makkelijk en kwoot even een stukkie uit de nieuwsbrief van Pablo Calle (www.bikernews.nl):

Afgelopen weekend zijn we te gast geweest bij de HDC ALMKERK,... jonge jonge jonge... wat een leuk treffen. Het Poldertreffen in Almkerk is een van de leukste die ik gezien heb (op deze schaal) in het alweer half op weg zijnde seizoen. Het decor is prachtig, de mensen zijn helemaal OK (maar waarom hebben die automoblisten daar zo'n haast?) en het weer was ook wel spectaculair.
Wij kwamen er een avond te vroeg, tijdens het 'besloten' clubfeest op vrijdagavond, om op ons gemak een leuke plek uit te zoeken en zonder haasten de kramen voor www.badboy.nl op te bouwen. Op zaterdag kwam het langzaam op gang,.. wat er logisch was want de boys & girls waren tot zonsopgang aan het drinken en feesten geweest rondom een gigantisch kampvuur.
Ergens midden op de middag begon het dan toch druk te worden, zo druk zelfs dat je goed moest zoeken om nog een plekje te vinden voor je tent.
Ik kom weer even terug op het decor,.. naast de gebruikelijk bikes,.. voornamelijk enkele honderden in het zwart, modderig en van het pre-EVO tijdperk, verschenen er meer dan een handvol tweewielers die wel zo mooi waren dat ze een plekje verdienen in een magazine als de EasyRiders of de BigTwin. Van volledig gerestaureerde WLA's (en dan niet in dat haast tot standaard verheven legergroen, maar in mooie metallic kleuren) tot fraai handgesmeede Zweedse choppers. Dat alles op een terrein dat helelmaal 'happy style' was, zoals een prachtige tourbus van Heavy Decor, de illegale palingroker, het eerdergenoemde kampvuur, het zwembad en de tarzan-slinger,.. en uiteraard nog de nodige vreet- en zuip-kramen, de grote tent met swingende, luide, goede, luidruchtige, romoerige en soms ook verassende goede bands!
Had ik al iets over het weer gezegd? Nou dat was ook verassend, verfrissend en zorgde zaterdagmiddag zelfs voor een aparte adrenaline-rush. Mijn schouders waren al vroeg op de middag toe aan een insmeerbeurtje (thanks Brenda!), zo lekker was het zonnetje. De kids speelden en sprongen in het grote opblaaszwembad, de opa's lagen hun siesta te doen (of sliepen die hun roes van vrijdag uit?). Alles helemaal O.K.! Maar toen, werd er iemand die het weer regelt erg boos,.. blijkbaar waren we vergeten om een offer aan de weergoden te brengen, want ineens stak de storm lelijk en gemeen op,.. tentjes door de lucht, div. kraampjes met handel in de problemen, etc. Maar toen bleek dat er toch nog wat broederschap heerst, want iedereen hielp elkaar en binnen no time was alles weer helemaal in orde.
Het mooi grasveld was ineens een modderpoel met hooi geworden, maar dat drukte de pret niet. De voetbal werd omgeruild voor een rugbymeloen en er werd door de tieners gewoon verder gespeeld.
Kortom,,. Almkerk heeft een prachtig Poldertreffen, voor zowel jong (peuter als pe-evo's) en stijgt met stip op de ranglijst van BikerNews.

En een link naar de boerderij en Soes namens de Jappen/moffenrijders.

Gevonden:

7 tenten, lichte storm- of regenschade.
1 telefoon; na een schrobbeurt nog prima te gebruiken voor onderdelen.
1 linkerschoen.

De eerste foto's.

Tentje met lichte stormschade
Tentje met lichte stormschade
Parasolpaaldansen
Ook bij de ingang was het vol te houden. ;)

De volgende foto's zijn "geleend" van Soes en de boerderij
Strogevechten The morning after
Storm
Owja, je zal het misschien niet geloven als je erbij was maar wij zaten maar in het randje van de storm ... Breda - 20 km. zuidelijker - kreeg de volle laag. Bomen ontworteld, daken afgewaaid, en er was een heuse windhoos.
Misschien waren die weergoden toch niet zo heel boos op ons. ;-)
Modder
Klaai
Tentjes
Jeannet


De Bands

FENRIS

Hadden al eens bij ons in de kroeg gespeeld maar dat bleek een andere band te zijn.
Kolere, hard ... kon je je jas aan ophangen! Soms ben ik blij dat ik veel bij de poort rondhang, ik wordt te oud voor die rotzooi ;-)
In ieder geval kwamen dit jaar de liefhebbers van trashmetal of hoe dat spul ook heet, ook aan hun trekken. en was ik gelijk mijn kater kwijt. :(

SRV sessieband

Hebben ook al eens bij ons in de kroeg staan zweten ;-)
Zoals de naam al suggereerd, spelen deze gasten muziek á la Stevie Ray Vaughan.
Dat van die sessie band, moet je maar niet al te letterlijk nemen ... ze spelen al jaren samen.
Vulden de "stilte voor de storm" op en deden dat prima!

LEKKE BAND

Lekke Band Nog een lekke band
Gewoon (nou ja, gewoon?) ... lekkere muziek. Er zat ook een modeshow bij.

FOOL PROOF IDIOT PROOF

Wim doet het 't best als hij onder hoogspanning staat, dus is het is goedgekomen ...
Een full-proof band om de late uurtjes af te sluiten. Speelden de sterren van de hemel - ik zag er in ieder geval geen een toen ze klaar waren - en dat terwijl ze af en toe hele balen stro moesten ontwijken.


De Juffrouw

Ik heb het niet gezien maar heb begrepen dat ze ruim bemeten is.


Het Bivak

In ieder geval is ónze tent blijven staan - hij was wel verzekerd maar het geeft zo'n rommel.
De gebruikelijke zatlap hebben we maar wakker gemaakt met een bakske voor we gingen blazen ... gaat een stuk hendiger als vegen. Het veld was te nat voor de veegwagen, dus dat werd handwerk. Het kampvuur heeft nog een dag na liggen gloeien en "hier en daar" moet er wat nieuw gras worden ingezaaid voor er weer paarden op kunnen.
Mwa, tegen dat we volgend jaar weer een "feessie bouwe" is het veld weer perfect.

De Diskleemer

(Even voor de goede orde:)
Het treffen begint op zaterdag(middag), op zondag is er nog ontbijt en misschien nog een overgebleven vatje bier voor de die-hards, maar verder is er dus (op zondag) niks meer te doen. Als je wilt mag je helpen de tent af te breken en de rotzooi op te ruimen.
Dan is het nog zo dat de organisatie niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor:
Aardbevingen, overstromingen, orkanen, inslagen van meteorieten, of enig ander ingrijpen Van Boven of onder supersone knallen, nucleaire fall-out, ondeskundige reparatie's, ongeoorloofde installatie's, spelvauten, misbruik, terroristische aanslagen, bewustzijnsvernauwingen, en/of braakneigingen al dan niet veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik van bezoekers waarbij oorverdovende middelen niet specifiek zijn uitgezonderd. Niet speciaal geschikt voor diabetici. Batterijen zijn niet ingesloten en vallen nadrukkelijk buiten de garantie. Niet gebruiken na de op de bodem aangegeven datum óf als het zegel is verbroken. Brengt de gezondheid ernstige schade toe. Het watermerk heeft donkere en lichte tinten. Elke gelijkenis met feitelijke personen, dood of levend, berust op puur toeval. Al onze modellen zijn 18 jaar of ouder. Schudden voor gebruik. Droog en koel bewaren. Gilt nicht in Deutschland.

© 2001-2020 Was getekend
Op- of aanmerkingen? Suggesties? Ligt er iets zwaar op je lever, of moet je gewoon je ei kwijt?
Meel dan onze Webmeneer
Start: www.hdca.nl

(C)

privacy