Vroeger... toen het leven nog goed was
(en m'n brommer wel)...

2002

Uiteraard zijn we ook dit jaar weer naar het Wintertreffen (H-DC Breda) geweest, hoewel je bij 15 graden amper van een Wintertreffen kunt spreken. Volop gezellig en volop motoren, we vielen met onze 10 brommers dan ook amper op dit jaar.

Ook zijn we naar de Panhead day in Bergen op Zoom geweest. Leuk ritje, bijna geen regen. Omdat Tinus zijn batterij niet bijlaad, moesten we op tijd weer terug, nét toen de derde Panhead kwam opdagen.

Op de Superrally in Belgie hadden ze dit jaar goed weer en koud bier, dus dat zat wel goed. Een gedeelte van de club was al op vrijdag vertrokken en op zaterdag kwam er nog een ploeg, zodat we uiteindelijk met een man of elf waren. Een stuk minder als vorig jaar in Griekenland! Het leek of andere clubs hier ook last van hadden; misschien was Belgie te dicht bij en zijn er daarom te weinig plannen van tevoren gemaakt? Bij ons worden er in ieder geval nú al plannen gemaakt voor Praag 2003, terwijl Belgie pas de week ervoor werd "gepland".
Al met al toch best gezellig, heeft me alleen weer een tentje gekost... (foto's)

De HDC Breda zomerralley op 21, 22, en 23 juni was dit jaar niet in Beerse, wat eigenlijk best jammer was, maar we hebben ons er niet minder om geamuseerd! Deze keer was het een "ouderwets" treffen waar we de tenten moesten opzetten op een terrein waar ze 's ochtends nog de koeien af hadden gejaagd. Hierdoor kon je de volgende dag precies zien wie er 's nachts last hadden gehad van vallende ziekte... ze zaten onder de koeiestront. Ach ja, shit happens zullen we maar zeggen en zolang ze achteraan rijden...

Op 20 juli hadden we ons eigen treffen in Almkerk. Daarna brak voor de meesten van ons de vakantie uit. Beetje rondrijden of in de zon op één of ander terras aan het koud bier naar schaars geklede vrouwen kijken... tja zoals de Amerikanen dat zo treffend weten te zeggen:"It's a dirty job, but someone has to do it."
Nadat we zelf nog een presentatie hadden van onze Harley's tijdens de Grote Solexrace in Almkerk, zijn we op 18 augustus nog met een paar man naar de Harleydag in Breda geweest. Altijd gezellig omdat je een hoop oude bekenden tegenkomt. Het was warm, dorstig weer en het bier was lauw maar dat is ook al bijna een traditie.

Het eerste weekend van september zijn we naar Luxemburg geweest. Gewoon op een camping, paar vaten bier, kampvuur, en een barbieknoei erbij. Was gezellig en we hadden goed weer.
Er zijn ook nog een paar man naar het treffen van Gerwin geweest dat in hetzelfde weekend was. Ook daar was het weer prima vertoeven.

Op 14 september had HDA the Hogs een treffen in Beerse en ook daar zijn we met een behoorlijke afvaardiging geweest. Hoewel het er niet overdreven druk was (of misschien wel juist daarom), veel lol gehad en uiteraard weer teveel gedronken en te weinig geslapen.

2001

Het Wintertreffen van H-DC Breda in Beerse (België) is toch elk jaar weer een van onze favoriete uitstapjes. Ook dit jaar zijn we er geweest, en alweer enkele op de brommer.

Op 15 april is er nog een afvaardiging naar Wervershoof geweest om daar de brommers op de RMC Eigenbouw en Choppershow te bewonderen en eventueel wat ideeën op te doen.

Superralley 2001De Superralley was dit jaar in Griekenland én laat in het jaar, dus lekker weer ;-) We zijn er met een kleine twintig man geweest, niet teveel stukken gehad en toch nog gezellig geworden al was het op Corfu.

Op zaterdag 21 juli 2001 was ons 8e Poldertreffen in Almkerk. Er waren vier bands (Regio band, Buckshot, The Rollix en Allez Mama) en het was weer drukker als vorig jaar. Gezellig ook, maar ja we hadden niet anders verwacht. Schijnbaar slaat de formule die we aanhouden toch wel aan: geen gezeik, goeie bands, goedkoop bier en weinig entree.

De 13e Harley Dag in Breda was ook al weer groter dan ooit. Tja, is bijna een thuiswedstrijd, die brommer krijgt amper tijd om op te warmen, maar toch iets wat we niet willen missen.

Hebben we nog een feest gevierd bij H-DA The Hogs (Sluis) - vanwege dat natte pak van vorig jaar vonden ze daar dat we toch nog wat tegoed hadden. Dit jaar hebben we geen risico genomen en is het grootste gedeelte met de auto gegaan ;-)

In november is er een delegatie naar Schotland geweest voor een vergadering van de FH-DCE. En wat bleek? Ook in Schotland hebben ze bier, er zit alleen geen schuim op en het is niet koud. Striptenten hebben ze daar trouwens ook.

2000

Op 5 februari 2000 zijn we weer op het Wintertreffen van H-DC Breda in Beerse (België) geweest. Van onze club waren er nu wel vijf op de brommer: het was dan ook prachtig weer. 't Was zo gezellig dat we niet zeker weten of we ooit nog wel een keer naar Beerse terug gaan ;-).

We hebben nog meegedaan aan de Openingsrit van H-DC Breda op 9 April 2000. Eindbestemming was 'De Meern' (bij Utrecht).

Verder hebben we dan toch een boot gevonden voor de overtocht naar Finland: we zijn dit jaar dus wel naar de Superrally geweest. Deze vond plaats in het weekend van 12 juni 2000. Al organiserend leek de animo voor Griekenland (Superrally 2001) groter (zie hier), maar zo'n leuke Superrally als in Finland is toch moeilijk te overtreffen.

Op zaterdag 15 juli 2000 organiseerde de HDCA weer haar jaarlijkse (nu dus het 7e) Poldertreffen aan de Provinciale Weg Noord te Almkerk. Er waren vier bands (Regio band, Blues Happens, Powerplay en Idiot Proof). Natuurlijk volop lekker goedkoop en koud bier, eetgelegenheid, verschillende stands, en kampeergelegenheid, en zondagochtend werd er weer een gratis ontbijt geserveerd, waarna er opgeruimd werd. Ondanks het slechte weer hadden we weer meer bezoekers dan het voorgaande jaar, en was het nog gezelliger.

Op 12 augustus zijn we nog even met een paar man naar de Achtste Charity Rally van de Harley Brothers uit Hosingen, Luxemburg, geweest. Mooi ritje, prachtig weer. En het bier was eens een keer KOUD: heeft dat klagen van ons toch nog wat opgeleverd.

We zijn ook nog naar het Treffen van H-DC Putte en de 12e Harley Dag in Breda (weekend van 19 augustus) geweest. Twee natte pakken, dus we moesten onze schoenen drogen:

We zijn ook nog naar het Treffen van H-DC Den Bosch (weekend van 26 augustus) geweest, en naar het Treffen van H-DA The Hogs (Sluis) (weekend van 2 september) - alweer een erg nat pak...

FH-DCEWe zijn sinds 18 november 2000 officieel lid van de Europese Federatie (FH-DCE: Federation of Harley-Davidson Clubs Europe). Op de Presidents Meeting (Disneyland, Parijs) werd unaniem besloten vóór lidmaatschap van HDC Almkerk.

1999

Begin februari 1999 zijn we op het Wintertreffen (Wèrme Dèrme Treffen) van H-DC Breda in Beerse (België) geweest. Van onze club waren er twee op de brommer, en dat hebben ze geweten ook: op de terugreis kregen ze Sneeuw-, Regen- en Hagelbuien op hun dak (en omdat ze op de brommer waren, was het dak lek). Was wel weer ouderwets gezellig.

Op 27 februari 1999 vierde onze club zijn/haar 5 Jarig Jubileum middels een feest in Café 't Centrum te Hank (ge wèt wul, vlakbij diejen dubbelen stoep). Entree was gratis, drinken natuurlijk niet. We hadden levende muziek die verzorgd werd door, jawel, Pebbles & Bam-Bam: echt een steengoede band.

Begin juni 1999 zijn we op het Federatie Treffen in Beerse (België) geweest. Hoewel de opkomst tegenviel, hebben we flink leut gehad. We hebben een aantal nieuwe contacten gelegd, en dat is natuurlijk nooit weg.

In het weekend van 19 juni 1999 was onze club heel sterk vertegenwoordigd (op twee na waren al onze leden daar) op het Treffen van H-DC Breda in Beerse (België). Zaterdags flink verbrand in de zon, zondags op de terugreis platgeregend, maar dat hoort erbij. Het was voor ons al de derde keer dit jaar in Beerse, maar het was weer zo gezellig dat we nog wel een vierde keer willen gaan...

De Superrally (Oostenrijk) hebben we in 1999 overgeslagen.

Op zaterdag 3 juli 1999 werd de jaarlijkse Altenatour georganiseerd. Ook nu reden er weer een groot aantal klassiekers (meest vierwielers, maar toch...) mee. Deze keer heeft de HDCA de rit NIET begeleid.

Op zaterdag 17 juli 1999 organiseerde de HDCA voor de 6e keer haar jaarlijkse Poldertreffen aan de Provinciale Weg Noord te Almkerk (tegenover Büchner Transport). We hadden diverse bands (o.a. Allez Mama!), lekker goedkoop bier, gratis ontbijt, verschillende stands, etc. We vonden het zelf heel gezellig, en ook qua bezoekersaantal hebben we ons vorige treffen ruim overtroffen. Zie ook hier...

Verder zijn we natuurlijk zelf nog naar andere evenementen gegaan: klein probleempje hadden we met het feit dat de Zevende Charity Rally van de Harley Brothers uit Hosingen, Luxemburg, gelijk viel met het Treffen van H-DC Putte (weekend van 15 augustus). Het weer zat tegen, dus werd het H-DC Putte (toch nog twee maal een nat pak). Na afloop waren we 's zondags natuurlijk op de 11e Harley Dag in Breda aanwezig...

Op 13 november 1999 zijn we op de Presidentsmeeting in Ierland kandidaat lid van de Federatie geworden.
Hier nog één van de uitkomsten van die meeting: Nolifanteen dwergolifant zoals op Malta opgegraven...

1998

Op 4 juli 1998 werd in het Land van Heusden en Altena de jaarlijkse (5e) Altenatour georganiseerd. Dit is een toerrit met klassieke automobielen (3-27 wielen) en motoren (2-3 wielen). De HDCA begeleidde de toerrit door op strategische punten de weg af te zetten (en overige weggebruikers soms boos te maken). Des avonds was er Feest in Het Wapen van Emmickhoven te Almkerk (Brugdam 5), georganiseerd door de HDCA, met levende muziek door Rugged Lewis.

Op 18/19 juli 1998 organiseerde de HDCA voor de 5e keer haar jaarlijkse Poldertreffen aan de Provinciale Weg Noord te Almkerk (tegenover Büchner Transport). De muziek werd verzorgd door Foul Play, Pebbles & Bam-Bam, en een regioband. Slapen werd er ook nog gedaan, maar pas erg laat. Volgens ons was dit één van de beste treffens van de HDCA (tot het treffen van 1999 dan toch). Beetje jammer dat het weer niet wat beter was, hoewel we het droog gehouden hebben (qua regen, sneeuw en hagel).
Ook jammer was dat er des Zondags nog mensen langs kwamen toen we de boel al aan het opruimen waren: we zullen volgend jaar iets duidelijker moeten maken dat het feest zaterdags plaats vindt, en dat er 's zondags alleen nog wakker geworden en ontbeten wordt. Onze excuses aan de mensen die voor niets kwamen...

Verder zijn we in 1998 nog op de Superrally in Lommel, België, het Treffen van H-DC Breda in Beerse - goed feestje - , de 6e Charity Rally van de Harley Brothers H.D.C. in Luxemburg geweest, en naar het Treffen van H-DC Putte, na afloop waarvan we een bezoekje brachten aan de Harley Dag in Breda.
En dan hebben enkele van onze leden nog een werkbezoek aan de Peking Outlaws in Zweden gebracht; ze hebben ook nog gecontroleerd of we de troep die we in 1997 op de Superrally aldaar (High Chaparral) achterlieten, was opgeruimd.

© 2001-2020 Was getekend
Op- of aanmerkingen? Suggesties? Ligt er iets zwaar op je lever, of moet je gewoon je ei kwijt?
Meel dan onze Webmeneer
Start: www.hdca.nl

(C)

privacy