TnTRats Rule!

Deze Shovel is een waardige vertegenwoordiger van deze groep, de geest der ratten voor de volle honderd procent waardig.
En mocht ik me vergissen dan is het een verdomd goeie imitatie.

In de loop der jaren heeft de rat zich ontwikkeld tot een aparte categorie motorfietsen met zijn eigen specialisten en liefhebbers.
Als het zo doorgaat, zou het me niet verbazen als één dezer dagen een catalogus uitkomt, vol onderdelen en accessoires die bedoeld zijn om de fiets van je voorkeur er uit te laten zien als een "echte rat".

Gelukkig zijn er ook nog authentieke ratten, die hun uiterlijk alleen te danken hebben aan de uitwerking van tijd en lange ritten in zon en regen.
Verweerde verf, de onvermijdelijke roestplekken, en de onderweg uitgevoerde provisorische noodreparaties die, uit principe of luiheid, blijvende reparaties worden.

Het bovenstaande verhaal hebben we niet zelf verzonnen, maar is een vertaling uit een Franse Freeway uit 2001.
Omdat ze het hier wél effe over Tinus z'n fiets hebbe, zijn wij zo vrij geweest het artikel over te nemen.

Tja, weinig aan toe te voegen.
De foto's in het artikel zijn in 2001 gemaakt in Frankrijk.

Rats mais roots!
Avec les années, le rat-bike est devenu une catégorie de bécane à part entière, possédant ses spécialistes et aficionados. A ce rythme, je ne serai pas étonné de trouver un de ces quatre matins un catalogue de pièces et accessoires entièrement destiné a la ratisation de votre engin préféré! Heureusement, il reste encore des rats authentiques qui ne doivent leur look qu'aux seuls outrages du temps qui passe et des longues chevauchées sous le soleil et la pluie. Peinture passée, points de rouille inévitables et réparations de fortune provisoires devenues, par principe ou par paresse, définitivement définitives. Ce Shovel est un digne représentant de ce type de meule, respectueux sans fioritures de l'esprit rat's. Et si j'me trompe, c'est sacrément bien imité!

Deze brommer is voor ons een oude bekende en een geboren rat.
Vóór Tinus hem kocht, was hij van Dave die hem voorzag van zijn eerste "Special-Paint" job ...

toen we, ergens eind 80er jaren, naar een treffen zouden vertrekken vloog het ding tijdens het starten spontaan in de fik en aangezien het nogal een eindje lopen (rennen ja!) was naar en van de kerk, waar de dichtstbijzijnde brandblusser hing, was er nogal wat schade. Dat poeder uit die blusser maakte het er ook niet beter op.


Dave heeft hem gereviseerd, er is zelfs een nieuwe laklaag overheen gegaan, en hij heeft er nog een paar jaar mee gereden.
Toen hij naar Ierland vertrok, heeft Tinus hem gekocht in de staat van de foto hierboven. Daarna zijn er de nodige kilometers mee gereden ... buiten de ritjes "om de kerk" (en het klaverblad), o.a. naar Finland, Griekenland, Frankrijk, rondje Noordkaap enz.

O ja, in geval van nood loopt deze rat ook op diesel!

 


Superrally 2006; Noorwegen

 

Up Yours

© 2001-2020 Was getekend
Op- of aanmerkingen? Suggesties? Ligt er iets zwaar op je lever, of moet je gewoon je ei kwijt?
Meel dan onze Webmeneer
Start: www.hdca.nl

(C)

privacy