Survival weekend 16 juni 2007

Op zaterdag 16 juni gingen we met de club op survival in de Ardennen ...
's-Ochtends om half acht verzamelen en om een uur of half negen gingen we met 22 motoren op weg naar de camping. Daar hoefden we sowieso al geen tent op te bouwen omdat er voor ons een rijtje blokhutten was gereserveerd waarin je met vijf of zes man kon slapen. Afzien dus, want vindt maar eens een slapie die zelf niet snurkt maar wél tegen dat geronk van jou kan ;-)

De heenweg liep redelijk zonder problemen ...
Geen stukken, af en toe een verfrissend buitje, en pas bij Luik een echte stortbui met van die druppels die je terug moet koppen, waarbij je dan maar moet hopen dat je maat achter je op tijd kan bukken.

 
 
Bekijk de rest van de foto's

De plek waar we moesten zien te overleven was in een oude steengroeve, ergens onder Luik.
Om daar te komen moesten we, na een woeste tocht in een bus die er uitzag of hij allebei de oorlogen al had meegemaakt, eerst nog ong. een kilometer door een tunnel lopen waar het zo donker was dat je elk gevoel van richting verloor. Het enige waar je nog min of meer zeker van kon zijn was dat beneden in de richting van je voeten was ... zolang je daar nog op stond dan toch. Pas later toen we weer terug moesten, kwamen we er achter dat ze toch licht in die tunnel hadden.

Sja, wat zal ik er van zeggen ...
Voor sommigen van ons is 75 meter rechtuit lopen af en toe al een hele prestatie maar 75 meter omhoog en dan ook nog zonder lift, is toch weer een héél ander verhaal. Daar kwam dan nog bij dat we waren ingehaald door die ene échte bui die we op de heenweg hadden zodat er hier en daar "wat" slipgevaar was ... vooral op het rechte stuk ... omhoog dus!
Gelukkig heb ik als webmeneer door al dat typen en jointjes draaien sterke vingerspieren gekregen maar hier en daar had ik toch het idee dat mijn conditie de afgelopen 30 jaar een beetje minder is geworden. Bertje in ieder geval nogmaals bedankt voor die twee zetjes. ;-)

's-Avonds waren we geloof ik meer bezig met waar we goed in zijn ...
Om met een man of dertig, zonder om te vallen, tweëentwintig vijfliter kannen Jupiler leeg te maken hoefden we niet eerst te oefenen en daar hadden we ook geen life-line voor nodig ... en dat vonden de mannen van de organisatie, Stam Outdoor, geloof ik weer een hele prestatie. ;-)
Stef en Prebe bedankt voor de goede zorgen en maak je borst maar nat want volgend jaar komen we weer.

© 2001-2024 Was getekend
Op- of aanmerkingen? Suggesties? Ligt er iets zwaar op je lever, of moet je gewoon je ei kwijt?
Meel dan onze Webmeneer
Start: www.hdca.nl

(C)

privacy