Drie HDCA'ers op Midzomernachttocht.

Daarheen

Zoals jullie weten is met Pinksteren altijd de Superrally. Dit jaar was 'ie dus in Litouwen en omdat ze dan toch in de buurt zouden zijn besloten Tinus, Bertje en Henk om dan maar gelijk even door te rijden naar de Noordkaap ...
De ouwe trouwe Shovels werden dus opgetuigd en regenkleding voor de zekerheid toch ook maar in orde gemaakt en op 9 juni vertrokken ze met z'n drieëen om een uur of tien naar Kiel om daar de boot naar de Superrally te nemen ... voordat je nou begint te brullen dat het een stelletje watjes zijn omdat ze ook door Polen hadden kunnen rijden in plaats van zich zo'n 22 uur rond te laten varen; Ho, ho ... ze moesten nog een stuk en bij elke sport is opwarmen essentieel!
Aan het bier dus, waardoor ze de volgende dag toch nog haast verdwaalden op de 15 km. van de boot naar het treffen terrein! En weer aan het bier ...


 
 


De bedoeling was om zo rond 21 juni op de Noordkaap te zijn dus 's-maandags 13 juni ging het alweer verder naar Talin in Estland om daar een boot (alweer) naar Helsinki in Finland te scoren. Het tempo zat er goed in, want dwars door Finland werd op 16 juni de grens met Noorwegen genomen en op 17 juni stonden ze rond de middag te kleumen op de Noorkaap.

en Weer Terug

Ook de terugweg langs de Zweedse oostkust ging aanvankelijk vlot tot Henk op Vaderdag werd getroffen door de vloek van z'n dochter omdat 'ie zonodig moest gaan brommeren op haar sweet 16e verjaardag!
Daarom maar een extra rustdag ingelast en gewacht tot de reddingsploeg op maandag tijd had om d'n shovel naar een plek te brengen waar ze er een nieuwe ketting op konden leggen ...
Kost wat, maar dan heb je ook kwaliteit! Het lijkt er op dat het tussen Henk en zijn dochter toch weer goed is gekomen en dat ze hem heeft vergeven want de verzekering betaalde het grootste deel terug zodat die mazzelaar nou voor weinig een nieuwe ketting heeft!

Ze gingen er weer tegenaan en de rest van Zweden plus Noord Duitsland werd in een recordtijd genomen waarna ze erachter kwamen dat ze veel te vroeg thuis zouden komen als ze niet een omweggetje via Friesland zouden maken om daar nog wat te feesten met een paar PeeBeejers die veertig werden.
Om een uur of twee op vrijdag 24 juni kwamen ze dus in Leeuwarden aan!
Nondedju, hebben ze 6.000 km. omgereden op een ritje van Almkerk naar Leeuwarden!


Meer feesten en partijen in 2011
© 2001-2024 Was getekend
Op- of aanmerkingen? Suggesties? Ligt er iets zwaar op je lever, of moet je gewoon je ei kwijt?
Meel dan onze Webmeneer
Start: www.hdca.nl

(C)

privacy